Prijsindicatie Showrooms

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waar kan ik een Bokmerk achterwand voor gebruiken?

Bokmerk is de originele aluminium achterwand speciaal voor keukens, badkamers, douches, toiletruimtes, vensterbanken en lambrisering.

Waar kan ik een Bokmerk achterwand bekijken?

In ons dealeroverzicht staan alle showrooms met een Bokmerk achterwandopstelling. Let op: niet alle showrooms hebben een achterwand. Kijk dus goed of de keukenzaak een achterwandopstelling heeft, of dat deze alleen kleurstalen aanbiedt.

Wat is de dikte van het materiaal?

De Bokmerk achterwanden zijn slechts 3 mm dik. De dikte van de wand is inclusief Bokmerk montagelijm minder dan 5 mm.

Is het materiaal waterbestendig?

Een Bokmerk achterwand is waterbestendig, kras- en slagvast, hittebestendig en vingerafdruk bestendig.

Wat is kras- en slagvast?

De Bokmerk achterwand is kras- en slagvast. Kras- en slagvast betekent echter niet onverwoestbaar. Vermijd daarom contact met scherpe voorwerpen. Scherpe voorwerpen kunnen onherstelbare krassen veroorzaken. Zie voor meer informatie onze Service en Garantie-pagina.

Hoe zit het met de hittebestendigheid?

De Bokmerk achterwand kan hoge temperaturen verdragen (160 graden). Pas op met hete voorwerpen. Hoewel de Bokmerk Achterwand hittebestendig is, zult u er altijd rekening mee moeten houden dat hete voorwerpen de achterwand niet raken. 

Advies

De afstand tussen hete voorwerpen op de kookplaat en achterwand moet minimaal 2,5 cm bedragen.

Wat is de levertijd van een Bokmerk achterwand?

De levertijd van een Bokmerk achterwand is 15 tot 20 werkdagen (na datum goedkeuring) met uitzondering van vakantieperiodes.

Waar moet de ondergrond aan voldoen?

Een ondergrond moet nagenoeg vlak zijn. Hout, beton of steen als ondergrond is geen probleem voor het plaatsen van een Bokmerk achterwand. Wel geldt, hoe vlakker de achterwand hoe mooier de panelen kunnen worden bevestigd.

Moet ik mijn tegels verwijderen als ik een Bokmerk achterwand laat plaatsen?

Een Bokmerk achterwand kan gewoon over de tegels aangebracht worden, zonder dat daarbij veel gesloopt en gestuukt hoeft te worden. Dit bespaart veel tijd en geld!

Kan ik in een reeds geplaatste achterwand boren?

Ja, door middel van een ijzerboor kunt u een gat maken in de Bokmerk achterwand om bijvoorbeeld een lepelrek op te hangen. Afhankelijk van de ondergrond moet u verder boren met een passende boor. Zo boort u met een houten ondergrond verder met een houtboor. Een plug en schroef erin, en u bent klaar om het rek op te hangen!

Hoe wordt een Bokmerk achterwand bevestigd?

Een Bokmerk achterwand wordt met een hittebestendige Bokmerk montagelijm bevestigd.

Ik heb een hoekkeuken, is dat een probleem?

Een Bokmerk keuken achterwand kan juist heel goed in een hoekkeuken geplaatst worden. De panelen worden hier koud tegen elkaar aan gezet. Het is wel belangrijk dat de hoeken enigszins recht zijn.

Ik heb meerdere stopcontacten, blijven deze bruikbaar?

In een Bokmerk achterwand worden gaten laser gesneden of geboord, zodat de wandcontactdozen op de achterwand worden gemonteerd en bruikbaar blijven. Wilt u na plaatsing een wandcontactdoos in bijvoorbeeld een andere kleur, dan kunt u de oude gewoon vervangen.

Hoe kan ik een Bokmerk achterwand het beste schoonmaken?

De Bokmerk Keukenachterwand is eenvoudig te onderhouden. Naast de dagelijkse reiniging met een sopje en doekje, adviseert Bokmerk een wekelijkse reiniging met de Bokmerk wandcleaner set, bestaande uit de Bokmerk wandcleaner en de Bokmerk Micro Smart, een innovatief microvezeldoekje. Hiermee voorkomt u dat vet en vlekken na verloop van tijd de wand verzadigen en vlekken veroorzaken. Op die manier behoudt uw achterwand de gloednieuwe uitstraling waarvoor u heeft gekozen.

Zit er ook garantie op de achterwand?

Bokmerk geeft een afbouwende productgarantie van 10 jaar na factuurdatum. De factuurdatum kunt u terugvinden op de factuur. Deze garantie geldt uitsluitend ten aanzien van de gebreken als gevolg van fabricage- en/of materiaalfouten en geldt uiteraard alleen wanneer de wand volgens de aanwijzingen is gemonteerd en wordt onderhouden. Beschadigingen als gevolg van normale slijtage en onoordeelkundig gebruik vallen buiten de garantie. Zie voor meer informatie onze Service en Garantie-pagina.

Voor al uw achterwand vragen

Aanhef *

Bokmerk geeft antwoord


Tevreden klanten met een mooie keuken- of badkamer achterwand, daar doen we het voor! Waar mogen we u mee helpen?

0172 - 20 53 32

Prijsindicatie

Achterwanden op maat, stijlvol & betaalbaar
Contact